Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Október 28. - Politika

Felismered ezt az embert? Még a legártatlanabb és legőszintébb emberi elmében is ott rejtőzik valahol egy politikus. Sőt, az elme maga egy politikus. Vérében van a tervezgetés, mesterkedés, és úgy manipulálja az embereket, az élethelyzeteket, hogy mindig megkapja azt, amit akar. Itt az elmét ez a villásnyelvű, felhőmintás kígyó jelképezi. De a legfontosabb dolog, amit ezen a kártyán észre kell venni az, hogy mindkét arc hamis. A nyájas és ártatlan "bízz bennem" arc is álarc, és a gonosz, mérges "úgyis elérem nálad, amit akarok" arc is az. A politikusoknak nincs igazi arcuk. Az egész játék egy hazugság.  
Nézd meg magad jó alaposan, és gondold végig, nem ezt a játékot játszod-e te is. Lehet, hogy fájni fog a felismerés, de annyira talán mégsem, hogy folytasd a játékot. Ez a játék végső soron senki érdekét nem szolgálja - a legkevésbé a tiédet. Bármit is érsz el vele, végül homokként fog kihullani a kezeid közül. 

 

"Politikai vagy egyházi vezető bárkiből válhat, aki jól tud szerepet játszani, és kellően képmutató. Csak egy kis képmutatásra, egy kis ravaszságra és egy álarcra van szükség, ami mögé elrejtőzhet. A politikusaitok kettős életet élnek, a papjaitok kettős életet élnek - az egyiket a bejárati ajtón keresztül, a másikat pedig a hátsón. És a hátsó ajtónál találod az igazi életüket; a főbejárati mosolyuk hamis, az ártatlan arcuk fenntartásáért külön meg kell dolgozniuk. Ha igazi mivoltában akarsz látni egy politikust, akkor hátsó ajtóhoz kell menned: ott mezítelenül látod majd, olyannak, amilyen valójában. Így van ez a pappal is. Ez a kétfajta ravasz embertípus uralta mindig is az egész emberiséget. Már jó korán rájöttek, hogy csak úgy uralkodhatnak az emberiség fölött, ha letörik az ember "szárnyait": megfosztják méltóságától, megalázzák, és ezzel végül elérik, hogy gyengének, bűnösnek és értéktelennek érezze magát. Ráadásul olyan rendkívül kifinomult módszereket találtak ki a megalázásodra, hogy ők még csak eszedbe se jussanak közben: nem ők közvetlenül teszik ezt veled, inkább rád hagyják, hogy te alázd meg saját magadat, és megvárják, amíg teljesen tönkremész. Megtanítottak téged egy lassú öngyilkosságra."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-10-28)
Megtekintések száma: 305
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 8
Felhasználók: 1
CsillagVirág

Block title