Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Napi bölcsességek » A nap kártyája

Október 6.

A befogadás a víz és az emóciók női, befogadó minőségét képviseli. Az alak teljesen a vízbe merül, karjai a befogadást jelképezvén a magasba nyúlnak. Ennek az alaknak nincs feje, így nincs zajos és agresszív elméje sem - ez tökéletes elfogadást tesz lehetővé. Ahogy túlcsordulva megtelítődik, folyamatosan ki is üríti magát, hogy újat fogadhasson be. A nő testéből kiemelkedő lótusz mintázat az univerzum tökéletes harmóniáját fejezi ki, melyet akkor érzékelhetünk, amikor összhangban vagyunk vele.   
A Víz Királynője a határtalanság és a hála idejét hozza el. Hálát érez mindenért, amit az élet hoz, elvárások és feltételek nélkül. Sem kötelességtudat, sem jutalom, sem ellenszolgáltatás nem motiválja őt. Most az érzékenység, az intuíció és az együttérzés minőségei ragyognak elő, és ledöntenek minden akadályt, mely elválaszt bennünket egymástól és az univerzumtól.  

 

"Az egyik legalapvetőbb kulcs Isten templomához: a hallgatás képessége. A hallgatás passzivitást jelent. A hallgatás azt jelenti, hogy teljesen elfelejted magadat - csak akkor hallod, amit hallgatsz. Amikor figyelmesen hallgatsz valakit, teljesen elfelejted önmagad. Ha nem tudod elfelejteni önmagad, akkor képtelen vagy hallgatni. Ha túl sok benned az én, akkor csak színleled a hallgatást - de nem hallod a másikat. Talán bólogatsz, néha még azt is mondod, hogy "igen" vagy "nem", de nem hallgatsz. Amikor hallgatsz, egy átjárható passzivitássá, egy befogadó anyaméhhé válsz: femininné válsz. És ahhoz, hogy beérkezz, femininné kell válnod. Agresszív betolakodóként megszállóként nem juthatsz el Istenhez. Csak akkor érhetsz el Istenhez, ha.. vagy inkább az a helyes, ha úgy mondjuk: Isten csak akkor érhet el hozzád, ha befogadóvá, femininné válsz. Amikor jinné, egy merő befogadássá váltál, az ajtó kinyílik. Neked csak várnod kell.
A hallgatás a passzivitás művészete."

Osho

Kategória: A nap kártyája | Hozzáadta:: Zsóka (2014-10-06)
Megtekintések száma: 393
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0

Block title