Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Sprituális tanítók » OSHO

Hogyan jussak túl a ragaszkodáson?
Hogyan jussak túl a ragaszkodáson?

 A szerelemre mindkettő érvényes: egyszerre gazdag és fájdalmas, egyszerre gyötrelem és eksztázis mert a szerelem a föld és az ég, az ismert és az ismeretlen, a látható és a láthatatlan találkozása.
A szerelem a határvonal ami elválasztja az anyagot a tudattól,a harárvonal az alancsonyabb és a magasabb között. A szerelem gyökerei a földbe nyúlnak, innen van a fájdalom az aggónia. Az ágai pedig az égbe nyúlnak, innen van az extázis.
A szerelem kettős jelenség. Olyan mint egy kötél két polaritás között kifeszítve. Meg kell értened, hgoy mi ez a két polaritás az egyik a szex, a másik az áhitat. A szerelem a szex és az áhitat közzé kifeszített kötél, része a szex és része az áhitat is.
A szexuális rész mindenképpen sok szenvedéssel jár, az áhitat rész pedig sok örömet hoz. Ezért nehéz lemondani a szerelemről mert az ember fél, hogy vele együtt az örömökről is lemond. És nem tudod teljesen átadni sem magad a szerelemnek mert a vele járó összes fájdalom mindig arra emlékeztet hogy le kell mondanod róla. Ez a szerelmesek tragédiája, szét kell szakadniuk a két ellentét között.
Minden szerelmesnek ez a fő  problémája, mert a szerelemmel mindekttő együtt jár a tövis is és a rózsa is nem választhatod szét őket. A szerelem egy rózsabokor. TE azt akorod, hogy a bokornak csak rózsái legyenek, tüskéi ne, tövis nélkül akarod a rózsákat, de a rózsa és a tövis ugyanannak az energiának különböző megjelenési formái.
És én nem mondom hogy mondj le a szerelemről, én nem mondom hogy élj visszavonultan. Én azt mondom neked: legyen belőle egyre inkább áhitat. Az én tanításom lényege a transzformáció az átalakítás nem a lemondás. Biztosan félreértettel. Én nem vagyok a szex ellen, de mindenképp azt szeretném ha a szexből áhitat válna. Ha a legalacsonyabbat a legmagasabb uralja akkor a fájdalom eltűnik.
Miből adódik a szenvedés a szexualitásban?? Abból, hogy minduntalan állati eredetre emlékeztet – ebből adódik a fájdalom. A múltadra emélkeztet, eszebe juttatja, hogy saját biológiád rabszogálja vagy, emlékeztet, hogy nem vagy szabad, a természet adta öszötnöd szolgája vagy. Nem vagy független a természettől a természet az ismeretlen kéz, egy ismeretlen erő zsínóron rángat, mint egy marionett figurát.
Megalázkodsz a szexualitás előtt, úgy érzed elveszíted am éltóságod –innen a fájdalom. Ráadásul a beteljesülés annyira rövid, annyira pillanatnyi midnen, intelligens ember előbb-utóbb tudatára ébred, hogy a kielégülés csak pillanatnyi, amit a szenvedés hosszú éjszakái követnek.
Az eksztázis olyan mint egy fuvallat egyik pillanatban ott van a  következő pillanatban pedig eltűnik, mintha ott se lett vona, otthagy a sivatag közepén, csalódottan teljesen romba dőlve. Tele voltál reménnyel, rengeteg ígérettel kecsegtetett lényed ösztöntoldala és az az igéretekből semmi se lett.
A szex valójában csak a természet egy startégiája saját maga fenntartására. Valahogy fenn kell tartani a szaporodás mechanizmusát egyébként az ember eltűnne a föld felszínéről. Próbálj csak belegondolni ha az emberiséget hirtelen megszabadítanák a nemi ösztöhntől akkor ki foglalkozna  a szexel saját akaratából??? Akkor az egész aktus oylan abszurdnak , olyan nevetségesnek tűnne) beeeeeeee Csak gondolj bele, ha nincs ott az ösztön hajtóereje akkor egészen biztosan senki sem akarna szeretkezni. Senki nem önszántából, szabad akaratából közösül.
Ha a szex csak rajtad múlna akkor nem hiszem hogy foglalkoznál vele. Megvan az oka annak hogy az ember miért másik elől elrejtőzve szeretkezik - azért, mert nevetséges látvány. Nem akarsz mások előtt szeretkezni, mert te magad is tudod, hogy milyen nevetségesen viselkedsz olyankor. Úgy érzed, hogy emberi mivoltod alá süllyedtél és a visszahúzó-erő okozza a fájdalmat.
De ad néhány csodaszép tiszta boldog és ártatlan pillanatot is. Az egy kis bepillantást az időtlenségbe is mivel hirtelen megáll az idő, néhány pillanatra megtapasztalhatod az ego-nélküli állapoltot is mikor a mély orgazmus lüktetésében az ego feledésbe merül.. Kapsz egy kis bepillantást az isteni minőségbe ezért lemondani sem tudsz róla..

Kategória: OSHO | Hozzáadta:: Zsóka (2012-03-28)
Megtekintések száma: 1021 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title