Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Sprituális tanítók » Sri Chinmoy

A zene maga a kulcs Isten szív-ajtajához
A zenének megvan a kulcsa, sőt a zene maga a kulcs Isten szív-ajtajához.

A zene Isten belső vagy egyetemes nyelve. Nem beszélek franciául, németül vagy olaszul, de ha bármelyik ország zenéjét játsszák is, a zene szíve belép a szívembe, vagy az én szívem lép be a zene szívébe. Ilyenkor nincs szükség külső kommunikációra. A szív belső kommunikációja elég. Szívem beszélget a zene szívével, és ebben a bensőséges beszélgetésben elválaszthatatlanul eggyé válunk.

A meditációt és a zenét nem lehet elválasztani egymástól. Ha szívünk legmélyebb zugában sírunk békéért, Fényért és üdvösségért, az a meditáció legjobb fajtája. A meditáció után a következő legjobb a zene, a lélekteli zene, az a zene, amely lelkesíti és felemeli törekvő tudatunkat. Nem tudunk napi huszonnégy órát meditálni, de két órát talán tudunk. A többi időben játszhatunk vagy hallgathatunk lélekteli zenét. Amikor lélekteli zenét, a szív zenéjét játsszuk vagy hallgatjuk, azonnal a tudat magasabb régiójába kerülünk. Ha lélekteljesen zenélünk, magasra, magasabbra a legmagasabbra megyünk.

Valahányszor lélekteli zenét hallunk, inspirációt és örömet nyerünk. A zene egy szempillantás alatt képes megemelni tudatállapotunkat. De ha imádkozunk és meditálunk is, akkor kétségkívül megvilágosultabbak és beteljesültebbek leszünk, mint az a zeneszerető, aki nem él tudatosan spirituális életet. Minden spirituális zenész tudatosan terjeszti Isten Fényét a földön. Isten a kozmikus zenész, az örök zenész, és mi vagyunk a hangszerei. De fejlődésünk során eljön majd az idő, amikor azt érezzük, hogy teljesen eggyé váltunk Vele. Akkor nem csupán hangszerek leszünk, hanem magunk is zenészekké, isteni zenészekké válunk. A Supreme készíti a megfelelő hangszert, és azután Ő inspirálja a zenészt, hogy jól játsszon.

    Ne akarjuk a zenét értelmünkkel megérteni. Még csak a szívünkkel se próbáljuk meg érezni. Csak engedjük, hogy a zene madara egyszerűen és szabadon szárnyaljon szívünk egén. Szárnyalása közben feltétel nélkül feltárja előttünk mindazt, amivel rendelkezik és mindazt, amit megtestesít. Amivel rendelkezik, az a halhatatlanság üzenete. Amit megtestesít, az az örökkévalóság folyosója.


Kategória: Sri Chinmoy | Hozzáadta:: Zsóka (2011-03-07)
Megtekintések száma: 473 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 15
Vendégek: 15
Felhasználók: 0

Block title