Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Sprituális tanítók » Vegyes

Pintér Béla - Isten tegnap és mindörökké ugyanaz

Azzal, hogy azt mondom, modern, azzal nem felülírja a régi önmagát, hanem hogy mindig is modern volt. A viszonyulási pont Ő, és ha volt ebben valami eltérés, akkor az mindig az ember elmaradottsága, sohasem az Istené. Ez alapvető, és mikor a gyerekek erre rájönnek, hogy Isten előrébb jár, igen, a jövőben jár. Akkor gondoljunk bele, hogy ahol most vagyunk, az egy ósdi dolog ahhoz képest, amit ő tud! Ha ezt így tudjuk bemutatni, akkor az egy fantasztikus dolog!

Kérlek áruld el nekünk, hogy mit jelent számodra kereszténynek lenni?

A keresztény élet számomra olyan mint egy szántóföld. Ha elmegy mellette valaki, akkor látja, hogy mi van benne.  Növényei ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, és ez elkerülhetetlen. Lehet, hogy becsmérelni fognak, lekicsinyellnek, mert nem mindenki szereti a viruló növényt. Ez kemény dolog! Egy-egy dalba én nem csak a dallamot teszem bele, hanem a lelkemet is. Művészemberként kitárulkozol, nyitott könyvként olvashatnak benned, de egyben sebezhetővé, sérülékennyé  válsz. Ezt én sem szeretem feltétlenül, viszont így lehet a leginkább hatást kiváltani a hallgatókban, hiszen érzik, ha hiteles vagy.

Hogyan lesz valakiből keresztény énekes, dalszerző?

Én  baptista szülők gyermeke vagyok. Az, hogy keresztény hátterű egy gyerek, az néha előny, néha hátrány.

Annak idején, 6 kortársammal együtt bemerítkeztem kis gyülekezetünkben. Többen örvendeztek azon, hogy nem maradok le az eseményről. Fölébredtem vasárnap, ’87 május 31-én, 30 éve lesz jövőre, megtörtént a dolog… És fölkeltem másnap, és azt gondoltam, hogy „ez gáz”!  Mi is történt? Kaptam egy szál szegfűt, meg kaptam egy  Bibliát, de bennem nem történt semmi!

El kellett telnie még pár évnek addig, amíg ez megváltozott. 1991 novembere volt, amikor megérintett az Isten. Magával ragadt.  

Szolgálni szerettem volna, de nem volt semmink. Pénzzé tettünk mindent, amink volt, minden csecsebecsét, és összegyűlt annyi, hogy tudtunk venni egy hangszert. Így indult el a zenélés. Ha komolyan vesz minket az Isten, akkor mi is vegyük őt komolyan!

Fontosnak tartjuk azt, hogy ő reagáljon ránk, törődjön velünk, de visszafelé mi ezt nagyon ritkán tesszük meg. Pedig ez a bizonyítéka lehet annak, hogy milyen fontos helye van Istennek az életünkben. Olyan ez, mint ahogyan a szerelem idején viselkedünk. Abban hiszek, hogy ápolnom kell, gondoznom kell, fenn kell tartanom a jó kapcsolatunkat.  Az nagyon jó dolog, amikor arról beszélek valahol, mennyire szeretem a szép feleségemet, de amikor neki mondom el, az valahogy egészen  más. Istent is dícsérhetem általánosságban, a nagy gyülekezetben, de intim módon személyesen is. Bennem van egy kép, hogy Isten ezt igényli, és én nagyon szeretem ezt megadni neki. Ilyenkor a szívünk csatlakozik egymáshoz.

A Biblia azt mondja, lehetetlen az Istennek hit nélkül tetszeni (Zsid 11:6) A hitem által,  láthatom azt, ami láthatatlan. Beszélhetek a Mindenhatóval, bár szemmel nem látható! – ez egy óriási csoda!Forrás: http://bellagirlmagazin.hu/te-es-en/isten-modern-pinter-bela-2/
Kategória: Vegyes | Hozzáadta:: Zsóka (2017-03-22)
Megtekintések száma: 497
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 5
Vendégek: 5
Felhasználók: 0

Block title