Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Születésnapunk » Születésnapunk

4 évesek lettünk

Bevallom, mikor útjára indítottam az Új Kor Klubot, nem voltak elvárásaim, magas célkitűzéseim. Nem vezérelt semmi más, csak átadni a gondolataimat, érzéseimet. Vigasztalni, erőt, adni, bátorságot a szabadságodhoz, az életedhez.

 

Bevallom, nem vezérelt más, mint elmondani: ez a földi létezés a világok legnehezebb, de egyben legnagyszerűbb létezése is. Itt hol fenn vagy, hol lenn, hol szárnyalsz, hol zuhansz, hol felragyog arcodon a mosoly, hol könnyes a szemed. Ez mind-mind létezésünkhöz tartozik, e nagyszerű próbálkozásunkhoz: mire vagyunk képesek itt, ebben a morajló, viharos világban.

 

Ahhoz, hogy ne csak elviseld, de megéld a földi létezés örömét és fájdalmát, mindig tudnod kell, s egy pillanatra se felejtsd el: Te a mindenség vagy! Ha tudod azt, hogy benned a világmindenség, s te a világmindenségben, élvezni fogod életed minden pillanatát. Ha erre újra és újra emlékezteted önmagad, egész létezésed kaland lesz, játék.

 

Ha erre újra és újra emlékezteted magad, rájössz arra, hogy te vagy saját magad mestere, mert minden benned van: a kérdések és a válaszok is. Nem lesz soha jobb tanítód, mint amilyen te vagy saját magadnak, hiszen a sorsod te jelölöd ki, te tudod, hogy mit szeretnél itt megtanulni, felfedezni, miben és hogyan akarod próbára tenni magad. S ha jól megfigyeled az életedet, olyan helyzetek és emberek toppannak eléd, melyek mind-mind a te tervedet segítik. Még akkor is, ha gátat és akadályt látsz, még akkor is, ha úgy érzed sokszor: túl nehéz, amit vállalnod kell.

 

Az élet sohasem lesz rózsaszínű lányregény, mert mindig nehezebb akadályok jönnek, s örülj ezeknek az akadályoknak, mert csak erősebbé tesznek.

 

Az emberek sokszor két végletbe esnek: vagy nagyon betagozódnak a földi létezésbe, vagy a misztikumba menekülnek. Ha meg tudod teremteni magadban az egyensúlyt: teljes szellemiséged most anyagba zártan próbálkozik, az sokat segít. Szabad szellemiség egy zárt világban: persze, hogy nem egyszerű! De nagy kihívás, nagy kaland! Éppen ezért érkeztél ide, mert tudni szeretnéd magadról: hogyan mozogsz ezen a terepen?

 

Hogyan tudod megvalósítani azt a nagyszerűt, azt az egyetlen, megismételhetetlen csodát, ami te vagy? Mit tudsz itt kezdeni magaddal, azzal az önmagaddal, aki valójában te vagy: egy fénylő ragyogás? Mit tudsz itt abból a végtelen tudásból, szeretetből, megértésből megvalósítani, ami mind-mind te vagy? Mit tudsz átadni abból a melegségből, amit hoztál magaddal? Mit tudsz átadni a fényből, amit hoztál?

Ez mind rajtad múlik. Ha túlságosan a világra figyelsz, eltűnik a ragyogásod. Ezért jó megtartanod, őrizned, védened magadban, azt, aki vagy. Soha ne érdekeljen, mit szól a világ. A belső hangra figyelj, a benned élő mestered halk hangjára.

 

Mester vagy életed mestere – ha ez nem így lenne, most nem lennél itt.

Magad vagy a szeretet– ha ez nem így lenne, most nem lennél itt.

Magad vagy a fény– ha ez nem így lenne, most nem lennél itt.

 

S ha ez olykor elhomályosulni látszik, emeld fel a fejed, nézz a csillagos égre, s tudd, hogy a csillagok ragyogása elhalványul melletted. Tudd, hogy a teremtésben nincs hozzád hasonló. Tudd, hogy minden benned van, mindennel rendelkezel. Tudd, hogy a világmindenség nem létezik nélküled, s te sem a világmindenség nélkül. Egy a lüktetés, egy a mozdulat, egy a vágy: EGYSÉGben élni. EGYé válni. EGYek lenni

Erre törekszik minden a létezésben. Sosem lesz másképp.

 

Kívánom neked, érezd a Föld lüktetését, a Föld szeretetét, halld meg e csodálatos bolygó hangját, hívó szavát, s mozdulj együtt vele.

 

Kívánom neked, halld meg a madárdalban a létezés énekét, a víz csobogásában érezd a létezés áramlását, a nap ragyogásában a létezés erejét.

 

Kívánom neked, lásd meg a másik emberben a saját arcodat, öröme legyen örömöd, fájdalma legyen fájdalmad, kívánom neked az EGYÜTTérzés felemelő pillanatait.

 

Kívánom neked, EGÉSZ létezésed kísérje áldás, hogy áldás lehess másoknak.

 

Zsóka

 

Kategória: Születésnapunk | Hozzáadta:: Zsóka (2011-06-26)
Megtekintések száma: 1951 | Hozzászólások: 22
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Statisztika


Online összesen: 7
Vendégek: 7
Felhasználók: 0

Block title