Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Tanmesék - történetek » Tanmesék - történetek

Az én kis fűkunyhóm

Egy hajótörés egyetlen túlélőjét egy kicsiny, lakatlan szigetre sodorták a hullámok. Lázasan könyörgött Istenhez, hogy mentse meg. Két hónapon keresztül leste a láthatárt, hátha érkezik segítség, de egyetlen hajó sem járt arra. Végül kimerülten összeeszkábált magának egy kis kunyhót leveles ágakból, hogy védelme legyen az időjárás viszontagságai ellen, s elrejthesse megmaradt holmiját.

Egyik nap, míg a viharos időben élelemért rótta a szigetet, arra ért haza, hogy kunyhója lángokban áll. Megtörtént a legrosszabb, amitől félt! Mindene odalett. Fájdalom, düh és kétely szorongatta a szívét. „Isten, ha vagy, hogy voltál képes ezt is megtenni velem?” – sírt keservesen.
Másnap hajnalban hajókürt hangja ébresztette. A hajó közeledett a parthoz. „Hogy találtak rám?” – kérdezte az elgyötört ember megmentőitől. „Észrevettük a füstjelet, amit küldött”, - hangzott a válasz.

Könnyű elkedvetlenedni, ha rosszul megy sorod, de ne csüggedj, Isten dolgozik az életünkben, a legnagyobb fájdalom és szenvedés közepette is. Jusson eszedbe ez a történet legközelebb, mikor úgy érzed, porig égett kis fűkunyhód. Lehet, azért történt, hogy hozzád vonzza Isten segítő kegyelmét.

Kategória: Tanmesék - történetek | Hozzáadta:: Zsóka (2015-03-04)
Megtekintések száma: 320 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Tanmesék - történetek [145]
Emberi történetek

Statisztika


Online összesen: 16
Vendégek: 15
Felhasználók: 1
kadars

Block title