Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Tanmesék - történetek » Tanmesék - történetek

Az utazás

„Volt egyszer, egy kristálytiszta vizű, hatalmas folyó fenekén különös lények éltek. A folyó csendesen hömpölygött mindannyiuk -fiatalok és öregek, gazdagok és szegények, jók és gonoszok-fölött, a víz folyt, ahogyan folynia kellett, a víz csupán kristálytiszta önmagát ismerte.

A lények mindegyike görcsösen kapaszkodott a folyómeder mélyén levő ágakba meg kövekbe, mert életük volt a kapaszkodás, az, hogy ellenálljanak a sodró áramlásnak, ezt tanulták születésük pillanatától. Végül az egyik lény így szólt:

Elegem van már ebből a kapaszkodásból. Bár a saját szememmel nem tudok meggyőződni róla, de bízom benne, hogy a folyó tudja, hová folyik. Hagyom hát, hadd sodorjon magával az áramlás és vigyen, ahova akar. Ha tovább is itt kapaszkodom, belehalok az unalomba. A többiek kinevették…

De a lény nem hallgatott rájuk, hanem elszántan elengedte, amiben eddig kapaszkodott, mire valóban rögtön forogni, bukdácsolni kezdett, és az áramlás a kövekhez vagdalta.

Ám a lény ennek ellenére nem kapaszkodott meg újra, az áramlás egy idő múlva felemelte a folyómeder fenekéről, és többé már nem ütődött, zúzódott.

Azok a lények, akik a folyó alján éltek tovább és nem ismerték a sodrást így kiáltottak: Csoda! Ugyanolyan lény, mint mi vagyunk, de ő repül!

Dehogy. A folyónak telik kedve benne, hogy felemeljen bennünket, hogy szabaddá tegyen, ha van merszünk hozzá, hogy elengedjük, amibe kapaszkodtunk. Valódi tennivalónk az utazás, a nagy kaland. „

Kategória: Tanmesék - történetek | Hozzáadta:: Zsóka (2015-03-13)
Megtekintések száma: 402 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Tanmesék - történetek [145]
Emberi történetek

Statisztika


Online összesen: 9
Vendégek: 9
Felhasználók: 0

Block title