Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Tanmesék - történetek » Tanmesék - történetek

Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is

“Egy lecke, amelyet egy gyermektől tanulhatunk, Van egy csodálatos kis történet egy lelkipásztorról, aki szombat reggel meglehetősen nehéz körülmények között próbált felkészülni a prédikációra.

A felesége elment vásárolni. Esett az eső, a kisfia unatkozott és nyugtalan volt, mert nem tudott mit csinálni. Végül a lelkész kétségbeesésében elővett egy régi magazint, átlapozta. Talált egy szép színes oldalt. A világ térképe volt rajta. Kitépte a lapot, szétszaggatta, a darabkákat szétszórta a szoba padlóján és ezt mondta: “Johnny, ha össze tudod rakni a térképet, kapsz tő1em egy huszonöt centest.”

A lelkész azt hitte, hogy egész délelőttre való munkát adott Johnnynak. De tíz perc múlva kopogtak az ajtón. A kisfia volt, az összerakott térképpel. A lelkész meg volt döbbenve, hogy Johnny ilyen gyorsan végzett a feladattal. Ott voltak a papírdarabkák, gondosan összerakva, és a hibátlan világtérkép.

– Kisfiam, hogy tudtad ilyen gyorsan összerakni? – kérdezte a lelkész.

– Ó! – mondta Johnny – Nagyon egyszerű volt. A másik oldalon egy ember képe van. Egy papírt tettem a földre, összeraktam az embert, aztán egy lapot tettem a tetejére, és megfordítottam azegészet. Rá jöttem, hogyha rendbe teszem az embert, a világ is rendben lesz.

A lelkész mosolygott, és átadta fiának a negyed dollárost.

– Te pedig megadtad a holnapi prédikációm témáját – mondta.

– Ha az ember rendben van, akkor rendben lesz a világa is.

Mély tanulság rejlik ebben a gondolatban. Ha szerencsétlennek érzed magad a világban, és a világot meg akarod változtatni, a legjobb hely, ahol kezdheted, magad vagy. Ha te rendben vagy, a világod is rendben lesz. Ez az, amiről a pozitív lelki beállítottság szól. Ha a lelki beállítottságod pozitív, a világod problémái meghajolnak előtted.”

Kategória: Tanmesék - történetek | Hozzáadta:: Zsóka (2015-05-28)
Megtekintések száma: 581 | Hozzászólások: 1
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Tanmesék - történetek [145]
Emberi történetek

Statisztika


Online összesen: 10
Vendégek: 9
Felhasználók: 1
anikonagy

Block title