Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

Az igazi Otthonunk
Ha a valódi otthonodat, a biztonságot keresed, sosem találod meg kívül. Csak figyeld meg, minden változik. Élethelyzetek, emberek jönnek – mennek körülötted.

Kívül nincs kapaszkodó. Kívül nincs állandóság. Egy valami van, akihez fordulhatsz, akiben feltétel nélkül megbízhatsz, s az te vagy saját magadnak.

Az ember annyi mindent maga köré gyűjt, amiben az állandóságot próbálja felfedezni, mert azt hiszi: az állandóság biztonságot nyújt. Pedig csak gondolj bele: mi történne, ha soha semmi nem változna, valami előre megírt forgatókönyv alapján élnéd az életedet.  Nincs olyan, hogy valami mindig csak jó és mindig csak rossz. Lehet jókedved és lehetsz bánatos, ez is mind-mind az életünk része. Lehetsz erős, máskor pedig gyenge, ez csak a te dolgod, senki másé.

Sokan azt hiszik, ha elindulnak egy új úton, önmaguk felé, egy csapásra megoldódik minden. Csakhogy ez egy hosszú-hosszú utazás, egy hatalmas felfedező út. Annak a felfedezése, hogy ki is vagy te valójában? Hol és miben szeretnéd próbára tenni magad? Melyik a te igazi utad? Erre nincsenek külső megoldások.

Ha mindig külső támaszt, külső biztonságot keresel, örökre fogoly maradsz. Foglya leszel a pszichológusodnak, az asztrológusodnak, a jósnődnek, a természetgyógyászodnak, a gyógyszerednek, nem sorolom. Ez mind-mind lehet segítség, hogy kimozdulj a holtpontról, de csak egy elmozdulási lehetőség. Nem végső megoldás.

Az elmozdulási lehetőségek azért bukkannak fel előtted, hogy el tudj indulni egy úton, hogy tovább léphess. De elindulnod neked kell, lépned is neked kell, s felnőtté kell válj, nem maradhatsz örökké gyermek, akinek fogni kell a kezét.

Az első lépés, hogy megkeresd magadban mindazt, amire büszke vagy, amit szeretsz, amit tisztelsz. Lehetséges, hogy ez köszönőviszonyban sem lesz azzal a képpel, amit a világ kialakított rólad. Nem baj: nem az a lényeg, hogy a világ hogyan lát téged – tízféle ember tízféleképpen – az a lényeg, hogy te mit látsz magadból. Ha tiszteled magad, mások is tisztelni fognak. Hiszen hogyan is tisztelhetne bárki is, ha te értéktelennek tartod magad? Ha büszke vagy magadra, mindarra, amit megtettél, ha te becsülöd magad, ez érkezik vissza hozzád. Nem fontos, hányszor tévedtél el – hiszen ha ismerted volna a jó utat, biztos azon indultál volna el. Nem fontos, hogy bántottál és bántottak, mert ez is az élet velejárója.

Ami elmúlt, arra nem érdemes egy perc gondolkodási időt sem szánni. Mert nem hozható vissza, nem változtatható meg. Tudj minden percben megbocsátani magadnak és másoknak. Hiszen egy cipőben járunk. Mindenki tanuló itt a Földön.

Ezért nagyon fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben, jóban legyél önmagaddal. Az igazi otthonoddal, a lelked otthonával. Ha nem érzi jól magát a lelkünk, mert önmagunk ellen cselekszünk, előbb-utóbb betegek leszünk. A túl nagy nyomás, a folyamatos stressz a folyamatos szorongás tesz beteggé. S ugye nem ez érdemled magadtól?
Tanulj meg nemet mondani. S ha ezért azt mondják, hogy önző vagy, hát hagyd, hagy higgyék. Aki olyat kér, olyat vár el a másiktól, amit az nem tud teljesíteni, az az önző. Nem kell mindenhol és minden körülményben a toppon lenned, mert ezzel csak elégeted magad. Légy fontos magadnak. Mert önmagadért vagy itt, s utána jöhetnek mások. Ha megfordítod a sorrendet sem megértést, sem szeretetet nem fogsz tudni adni, hiszen ezt először neked kell megadnod, önmagadnak.

Zsóka
Kategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2011-07-15)
Megtekintések száma: 705 | Hozzászólások: 4
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 7
Vendégek: 7
Felhasználók: 0

Block title