Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

Az igazi ünnep

Soha ne kételkedj abban, hogy érdemes ünnepelned nap, mint nap! 
Minden nap ünnep, a te ünneped, az én ünnepem, mindannyiunk ünnepe, hogy itt vagy! 

Tudod, olyan, furcsák vagyunk, annyi ünnepet teremtettünk és teremtünk, de mondta-e már neked valaki, hogy a legnagyobb ünnep te magad vagy magadnak? Mit ér a sok-sok piros betű, a mondva csinált ünnepek, ha a legnagyobb ünnep: létezésed ünnepe elmarad? 

A legnagyobb ünnep te vagy. Nem a Karácsony, nem az Újév, nem a nemzeti ünnepek, nem a névnapod, nem a születésnapod: hanem a létezésed. 

A legnagyobb ünnep, hogy itt vagy közöttünk, hogy gazdagítasz valamennyiünket, akik ebben a létezésben együtt és itt vagyunk! 
A legnagyobb ünnep te vagy, hogy nem adtad és nem adod fel, haladsz ezen a gyönyörű úton, olykor eltévedsz, olykor elesel, de itt vagy minden bátorságoddal és esendőségeddel együtt. Itt vagy velünk együtt egy nagy-nagy színpadon, egy nagy-nagy előadásban! 

A legnagyobb ünnep te vagy, hiszen saját hangoddal, saját érzéseiddel, saját gondolataiddal apró kőként építesz egy házat: a földi otthonunkat, de mit érne e földi otthon a te apró köved nélkül? A létezésben nincs kicsi vagy nagy, csak elem van, csak lélek van, csak szellemiség van: ezektől lesz kerek, egységes az egész. 

Minden félelmed, s minden betegséged közös gyökere az élettől való félelem, a létezéstől való félelem. Mert soha nem mondták még neked, hogy létezésed a legnagyobb ünneped. 

Nincs más igazi ünnep! 

S ha megtanultad ünnepelni a saját létezésed, ha felszabadult örömmel és nevetéssel tudod fogadni magadat, kitárul előtted a világ, kitárul a szíved, s meglátod a másik emberben is a létezés csodáját. 
S csoda csodát, öröm örömet, nevetés nevetést, szeretet szeretetet, a megbocsátás megbocsátást teremt. 

Nagyon nehéz nem szeretni azt, aki el és befogadja önmagát, akit boldoggá tesz a létezése! 

Kívánom neked, hogy minden nap a létezés örömével ébredj, a létezés örömében teljen a napod, s a napnyugta is a létezés örömét hozza el. 

Jó itt lenni, itt és most! Jó itt próbálgatni a szárnyainkat, jó itt próbálgatni az erőnket, jó itt tanulni, s nevetni azon, ami nem jött össze. Jó, hogy nem ismerjük a saját sorsunk forgatókönyvét, hogy szabadok lehetünk. Jó, hogy eleshetünk, aztán felállhatunk. Jó, hogy eltévedünk, aztán hazatalálunk. 
Hidd el, minden olyan jó, ha megtanulsz ünnepelni: nap, mint nap. 

Kívánom, legyen minden perced ünnep. A létezésed ünnepe. 
Nekem már ünnep. S létezésem minden percében ünnepellek téged is. 

Így lett minden nap piros betűs ünnep. Egy igazi ünnep! 

A létezés ünnepe… 

Zsóka 

 

Kategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2016-05-15)
Megtekintések száma: 953 | Hozzászólások: 3
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title