Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

És most nézzük másképp!
Van-e élet az élet után?

Sokan és sokféleképpen vélekedünk arról, mi van az élet után? Van-e élet az élet után? Mit is jelent az öröklét? Hol a menny és hol a pokol?

Nincs nálam a bölcsek köve. Én sem tudom. Csak érzem. S csak azt tudom megosztani veled, amit érzek, amit igaznak hiszek és vallok.
A keleti kultúra felé még a pánikos korszakomban fordultam. Olyan békességet és olyan nyugalmat találtam benne, amilyet egészen odáig semmiben sem!
Elegem lett a rohanásból, a megmérettetésekből, elegem lett a keresztény vallás „bűnösnek születtél” tételéből, szabadulni akartam minden teher és minden nyomás alól.  Mert tudtam, hogy két út áll előttem: a saját utam, ami a gondolataim, az életszemléletem az előzőek szöges ellentéte, vagy a régi, ami a megőrülés útja.

Ahhoz, hogy megértsem, és ne foglalkoztasson az, mi vár engem a jelenlegi életem után, a meditációk hosszú sora vitt el. Azt mindig is hittem, hogy van élet az élet után. Hiszen sokféle alakban, sokféle megnyilvánulásban létezik. Hogyan is lehetne, hogy véget ér egy körforgás? Ideérkezünk, majd elmegyünk a megszerzett tapasztalatokkal, tévedéseinkkel, tévutainkkal. Minél többet tapasztalok, minél több új, eddig ismeretlen úton járok, az mind-mind gazdagít.

Én a reinkarnációval tudtam azonosulni, mert ez lüktet bennem, ha felteszem magamnak a kérdést, van-e élet az élet után, akkor mindig az a válasz, hogy van! Az újjászületés, az újraszületés, mindig ott, ahol dolgunk van, ahol teljesebbé válhatunk, ahol egyre közelebb és közelebb kerülhetünk az igazi önvalónkhoz. Hiszen a legnagyobb titok önmagunk számára mi magunk vagyunk, lehetőség, képességek végeláthatatlan tárházával. Hogyan is lehetne ezt a hatalmas kincset felismerni, megismerni, ezt a végeláthatatlan tárházat megosztani önmagunkkal és másokkal egyetlen élet alatt?

A reinkarnációval tudtam azonosulni, mert nem kényszerített rohanásra, megengedte, hogy tévedjek, s ha tévedtem javítsak. Tudtam és tudom, hogy tapasztalatszerzésre, önmagam mélyebb megismerésére érkeztem most és itt, és ide, ahol éppen vagyok. S tudom, hogy mindaz, amit most összegyűjtök magamnak, a következő életem hasznára válik. Ezért vigyázok a megszerzett, átélt tapasztalataimra. Számomra ez a legfontosabb: mindazt, amit a jelenlegi életem kínál átélni teljes mélységgel, akár boldogság, akár fájdalom. Mert mindkettő az élet része.

Ez az életem mutatta meg, hogy a leghatalmasabb erő a szeretet, mindent legyőző, átkaroló, minden negatív energiát elsöprő hatalmas erő. S amíg önmagam nem szeretem, nem fogadom el, addig a közelébe sem férkőzhetek ennek a csodálatos erőnek, hiszen minden velünk kezdődik és velünk végződik. Önmagunk számára mi vagyunk az alfa és mi vagyunk az omega.
Ez az életem mutatta meg, hogy nincs az a hatalom, ami megbocsásson, ha én nem tudok megbocsátani magamnak, nincs az a hatalom, amely szeresen, ha én megvetem magam. Szabadság vagyunk, hatalmas nagy szabadság, s meg kell tanulnunk élni ezzel a szabadsággal, meg kell tanulnunk döntenünk a sorsunk felől.

Nem kapunk sem jót, sem rosszat, azt kapjuk, amit magunkhoz vonzzunk. Olyan embereket vonzzunk magunkhoz, amilyennek magunkat látjuk. Biztos lehetsz abban, hogy ha utálod magad, csupa olyan ember gyűlik köréd, aki utálni fog. Mindig, mindenben igazad lesz, ezért nem mindegy, hogy milyen gondolatoknak engedsz teret magadban, s miben hiszel.

Nincs olyan pillanat, amikor ne mi döntenénk. S ha rosszul döntünk, rosszul lépünk, az élet újra és újra előhozza ugyanazt a helyzetet, ugyanazt a problémát mindaddig, amíg meg nem találtuk a helyes utat. S ha ebben az életünkben nem, a következő életünkben lesz lehetőségünk mindent jobban cselekedni.

A karmánk, a sorsunk nem a végzetünk, hanem minden egyes életünk új lehetősége. A karma szó cselekvést jelent. Amit elrontottál, most tedd másképp! A rossz reakciódat cseréld le másra! Mindig a jelenre felelj, s ne automatikusan válaszolj. Hiszen te nem robot vagy, hanem érző, kreatív lény.

A menny és a pokol itt van, bennünk van. Mi teremtjük mindkettőt.
Számomra a menny a végtelen szabadság, a mindig újra és újrakezdés lehetősége. És sok-sok élet után ezt most teremtettem meg magamnak.

Semmi sem gátol téged abban, hogy te is megteremtsd.

Van-e élet az élet után?

Az élet végtelen. Sosem születsz, és sosem halsz meg, legfeljebb alakot váltasz, új helyzetekben, új helyen találod magad. Ez benn a legnagyobb csoda. A végtelenség gyönyörűsége! A tévedés és a javítás lehetősége! Saját magad gazdagítása.

Én így hiszem. Így lüktet bennem a létezés állandósága és körforgása.

ZsókaKategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2011-11-12)
Megtekintések száma: 1318 | Hozzászólások: 6
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 13
Vendégek: 13
Felhasználók: 0

Block title