Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

Kell egy hely!
Kell egy hely…

Kell egy hely, hogy otthon legyél a világban. Kell egy hely, hogy jól érezd magad benne. Kell egy hely, hogy önmagad lehess.

Kell egy hely, ahol megteremted és magadhoz vonzod mindazt, amit hited szerint megérdemelsz.

Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani neked.
Tudod, miközben boldogságra és teljeségre vágyakozunk, hatalmas akadályokat állítunk magunk elé.  Vágyakozunk, de ugyanakkor nem hisszük el, hogy mindazt, ami a vágyunk, ami a teljességünk, megérdemeljük. Nem szeretnék most hosszasan foglalkozni a két ezer éve fejünkbe sulykolt „bűnös vagy, értéktelen vagy, itt élsz a siralom-völgyben gondolatokkal.” Nem szeretnék, mert nem akarok több kárt tenni benned, mint amit a vallás már megtett.  Nem akarok több kárt tenni benned, mint amit az emberek által felállított ideák és elvárások már elkövettek ellened. Egy másik utat szeretnék megmutatni. Azt szeretném megmutatni neked, hogyan változtathatsz, hogyan teheted teljessé az életedet.

Sokszor írtam már a gondolatok erejéről. Arról, hogy minden gondolatod teremtő erő.
Nem mindegy hát, hogyan gondolkodsz magadról. Én nem tudom helyetted meglátni önmagadban a csodát, erre csak te vagy képes. Csak képzeld el azt a pillanatot, amikor Isten megteremetett téged. Ilyennek, amilyen vagy, mert ő tudta, hogy te így vagy jó. Így vagy tökéletes. Csak képzeld el egyetlen pillanatra Isten örömét, amikor megpillantott Téged.  Csak érezd újra azt a szeretetet, mellyel körülvett és körülvesz. Íme a világ – ígérte neked. Íme a világ,  békességes, gyönyörű. Találd meg benne a helyed. Alkoss, teremts, készen állsz. Neked nem a tökéletességre kell törekedned, hanem megtalálnod magadban a tökéletességet. A nap, mint nap változót. Nem fejlődsz sehová sem, aki azt mondja, hogy fejlődnöd kell, az nem tud valamit. Neked csak kibontani kell magad, csak mélyre menni magadban, minden titokra ott van a válasz benned.  Itt minden neked és érted van, csak el kell hinned újra. Itt minden a teljes boldogságodról szól, csak el kell hinned újra!

Hogyan teheted? Neked csak önmagadat kell legyőznöd. Az önmagadtól való félelmedet. Csak a rád rakott arcoktól kell megszabadulnod, türelmesen lebontva magad, egészen a magig. Mintha egy hagymát bontanál le rétegenként. Már írtam egyszer, tedd fel magadnak a kérdést: ki vagyok én? S tedd fel mindaddig, míg meg nem szólal benned egy belső, halk, igazi hang. Ott lesz a válasz. Nem a fejedben.  Az elme csak egy eszköz, a test csak egy eszköz a létezésedhez itt és most, de mi ez a végtelenségedhez képest? Mert magad vagy a végtelen, a határtalan, örökké létező, s teremtő erő is.

Mert egy dolgot elfelejtettek megmondani neked. Isten téged is teremtővé alkotott, vele egységben. Nem feletted áll, nem ítél és nem büntet. Minden gondolatoddal és cselekedettel te teremtesz magadnak valamit, s az eredménye is a tiéd. Senki, de senki sincs, aki döntene, cselekedne, gondolkodna helyetted. 

Én itt és most teremtésre hívlak téged. A saját világod megteremtésére, s ha hiszed, ha nem, ez hatással van a tágabb világra is. Isten, az Univerzum, az Örökkévaló a segítőd, nem az urad. Sosem nevezte magát annak. Ő nem.
Először magadban és magaddal kell tisztáznod azt, mi az, amit szeretnél. Mire vágysz? S feltétel nélkül át kell érezned, s úgy élned, hogy már megvan. Már ott van. A tiéd. Nem kell fölöslegesen aggodalmaskodnod, nem kell „besegíteni” a sorsnak. Ezzel csak elrontasz mindent. Abban a pillanatban, ahogyan te megfogalmazod magadnak, mi tenné boldoggá a földi létezésed, mi az, ami gazdagítana téged és másokat, már elindult a segítő, a teljesítő folyamat. S abban a pillanatban a tiéd, amikor nincs benned több kétség. A létezés csak a kijelentő módot ismeri, a feltételezésekkel, a mi van ha… ezzel nem tud mit kezdeni. Istennek, az Univerzumnak nem küldhetsz olyan üzenetet: legyen meg a te akaratod. A kérdés hozzád érkezik: mit cselekedjem? Mit, kit küldjek? Erre nem lehet válasz: hát, én úgy gondolom, de te tégy, amit akarsz. S nem történik semmi.

Van egy kedvenc viccem, sokszor elmondom.

Árvíz van. Mindenki menekül a faluban.
A pap ül a templom tetején és imádkozik. Arra megy egy ember, s kéri:
- Gyere velem, mert itt pusztulsz!
- Nem, nem megyek! –jön a válasz. Az Isten majd megsegít.
Az ár egyre nagyobb, kezdi ellepni a templomot. Arra jön egy ember hajóval.
- Gyere, szállj be, mert itt pusztulsz!
- Nem, nem megyek, az Isten majd megsegít!
Az ár már a templom tornyát nyaldossa, arra jön egy helikopter.
- Atyám, szálljon fel, mert itt pusztul!
- Nem, nem megyek, az Isten majd megsegít engem.
Az ár elborítja a templomot, a pap megfullad, s feljut az Istenhez:
- Atyám! Annyit imádkoztam! Miért nem segítettél engem?
- Mit gondolsz? Ki küldte az embert, a hajót, meg a helikoptert?

Valahogy így van ez a te vágyaiddal is. Kéred. Az Univerzum megmozdul. Teljesíti. Bevonzhatnád. Ott van előtted. De te csak ülsz egy torony tetején.

Mindaz, amit megálmodsz, már abban a pillanatban a tiéd, amikor megálmodod. Merj hát álmodni! Hunyd le a szemed, s lásd magad annak, érezd magad annak és abban a helyzetben, ahová vágyad repít. Szinezd ki, érezd át, járjon át az az érzés, hogy már benn élsz, már megkaptad. Mert nem lehet másképp. Először magad kell majd meggyőznöd, hogy minden lehetséges. Minden gondolatot, ami kétely, törölj ki magadból.

 Egyet tudnod kell: nem dolgozhatunk egymás ellen. Csak az történhet veled, ami a többieknek is jó. Amitől mindenki röpül. Ha te boldog vagy, ez a boldogság a másiknak is hatalmas erő. 

Tiszta szívemből kívánom, tedd boldoggá magad, hogy ezáltal boldog lehessen a világ. Gyógyíts be magadban minden régi sebet, hogy ezzel gyógyulhassunk mi, többiek is.
Kívánom, tudj élni azzal a szabadsággal, s teremtő erővel, amelyet kaptál. Mert a tiéd!

Zsóka 


Kategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2012-04-06)
Megtekintések száma: 1594 | Hozzászólások: 7
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title