Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

Tiszta lappal

Ahhoz, hogy tiszta lappal indulhass, sok mindentől meg kell szabadulnod. 
Most a legegyszerűbbel kezdjük: azokkal a tárgyakkal, amik körülvesznek téged. 

Minden tárgy egy-egy külön energia, egy-egy külön üzenet a múltadból. Ne tartsd meg azokat, amelyek fájdalmas emlékeket hordoznak. Visszahúznak, legyűrnek. A tudatalattink roppant érdekes módon működik! Sokszor nem is érted, miért érzed magad rosszul az otthonodban. A tárgyak „üzennek” s üzenhetnek szívet-lelket melengető érzést, s üzenhetnek fájdalmas emlékeket. 

Túl sok lomot megtartasz. Mindegy, ha ajándékba kaptál valamit, s az ajándékozóval nem vagy jó kapcsolatban. Ne őrizd. Rossz energia. Szabadulj meg tőle. Mindegy, hogy drágán vetted a berendezésed, de valaki vagy valakik fájdalmat okoztak neked ebben a környezetben, cseréld le. 

Hány olyan dolog van a lakásodban, amikhez már évek óta nem nyúltál? Akkor minek tartod? Csak helyet foglal és energiát köt le. Dobd ki őket! 

Hány szín játszik a lakásodban? S milyenek ezek a színek? Vidámak? Lehangolóak? Minden szín külön-külön energia, amiről más olvashattál a Szinek és jelentésük oldalon. Mit szeretnél erősíteni magadban? Nézd meg ezen az oldalon, s helyezz el ilyen színű dolgokat magad körül. 

Mikor lepted meg, jutalmaztad saját magadat valamivel? Itt az ideje, hogy elkezd. A kidobott dolgaid helyett vedd körül magad olyan dolgokkal, amelyek felvidítanak, erőssé tesznek. S egy-egy ünneped alkalmával nyugodtan megmondhatod a szeretteidnek, minek örülnél. Ne vegyenek, ne ajándékozzanak neked felesleges meglepiket. 

Tudod-e, hogy a fehér falak, a fehér ajtók lehúznak téged? A lakásod meghatározója a falak színe. Nyugaton minden fehérben „pompázik, talán a pasztellszínekig kezdünk eljutni. Ne fél a merész színektől! ( Az én szobám színe pl. narancssárga, a konyhám és az előszobám kék, a fürdőm pedig most vált át majd zöldre.) Sokkal jobban fogod érezni magad színek között. 

Tudod-e, hogy az élő növények sok-sok energiát hordoznak, melyeket szétárasztanak a lakásban? Beszélgess velük, szebben nőnek, több nyugalmat árasztanak. Ápolásuk külön öröm, egy kis sziget lehet az otthonod. (Most körbe néztem, a virágaim virulnak, az erkély ajtó nyitva, s integetnek a muskátlik, a petúniák, a sárga futórózsám. Lelket melengető!) 

Nem törekedtem teljességre. Mindazt, amit olvasol, csak gondolatébresztőnek szántam. Hogy milyen környezetben és milyen tárgyak között érzed jól magad, azt te érzed. Mindenesetre fontos, hogy ne legyen folyamatos rumli körülötted, mert mind-mind energiát von el. Legyen mindennek helye, ne szétszórva heverjenek a lakásodban: így könnyen megtalálom! felkiáltással. 

Ügyelj arra, hogy soha ne csöpögjön a csap, ne legyenek elromlott, javíthatatlan gépek körülötted, dobd ki az összes száraz virágot, s a szemetesednek sem árt, ha naponta leviszed. Nem mindegy, mit tartasz meg magad körül. Ha nem zsúfolsz össze mindenféle kacatot, mindig lesz helye az újnak az életedben. S ez a környezeteddel kezdődik. Ha itt megtudod teremteni, hogy helyet és szerepet engedsz az újnak, ha folyamatosan meg tudsz szabadulni a fölöslegtől, könnyebb lesz a következő lépés: a lelki nagytakarítás. 

Gergely Zsóka

Kategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2016-05-11)
Megtekintések száma: 1022 | Hozzászólások: 2
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0

Block title