Cikkek katalógusa

Oszd meg!

Keresés a honlapon

Adomány

Útmutató

Mini-chat

Látogatóink

Block title

Főoldal » Cikkek » Új utakon » Új utakon

Vissza a feladónak!
Ki az úr?

A múlt sokszor olyan, mint az árnyék. Követ. Nem enged. Megkötöz. Belép a jelenedbe, elzár az újtól, ha nem vigyázol, ha engeded.

Az a kérdés, hogy te leszel-e erősebb, vagy az elméd? Te irányítasz, vagy az elme irányít téged? Te vagy az úr, vagy az elme, melyet eszközöddé tehetnél?

Csak hunyd le egy pillanatra a szemed, s ha elengeded magad, tapasztalni fogod, hány, de hány gondolatot sodor eléd az elme! Szüntelen mozgásban van, a régi terepen, a múltban roppant jól érzi magát! Ott minden ismerős! Ott nem kell fáradnia semmi újjal.

Nagy felfedezések, csodálatos műalkotások, zenék csak szívből születtek. S ha a szívedet használod, az elméd eszközöddé válik, végre az lesz, ami valójában: eszköz, semmi más!

Mi értelme van a múlt újbóli átélésének? Hiszen vége van, visszahozni semmit sem lehet! Igen a jó, a szép emlékek feltöltenek, erőt adnak. Ezeket újra és újra felidézheted, hiszen bátorságot ad a továbbiakhoz. S aki azt mondja: nincsenek szép emlékeim, azért nincsenek, mert elment mellettük. Ott voltak, de észre sem vette, mert a múltba vagy a jövőbe tévedt.

Amit most élsz, az lesz a múltad, s abból lesz a jövőd. Ezért sose engedd, hogy egy-egy múltbeli rossz emlék visszahúzzon. Mondd csak ki nyugodtan: vissza a feladónak! Söpörd ki! Nem érdemes foglalkozni vele, és ne adj teret, helyet ezeknek a gondolataid között. Vond le a tapasztalatot, s csak ezt őrizd. Legközelebb válaszolj másképp, cselekedj másképp. Viszont ha folyamatosan rágod magad már megtörtént dolgokon, elveszed magad elől a kék eget, letöröd a szárnyaidat, elveted az álmaidat.

Vissza a feladónak mindazzal a rosszal, ami történt veled! Már ma van, MOST van, s az életed mindig a jelen pillanata. Egyetlen pillanattal sem élhetsz sem előbb, sem később.

Ha ezt elfogadod, nagyon vigyázol a pillanataidra. Nagyon vigyázol az elmédre. Soha többé nem engeded meg, hogy elvegye tőled a létezés örömét.

A szívedben mindig harmónia van, öröm van, s ezt csak az elméd veheti el tőled. Ameddig ő az úr.

Zsóka
Kategória: Új utakon | Hozzáadta:: Zsóka (2011-06-21)
Megtekintések száma: 980 | Hozzászólások: 6
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]

Klubtagság

Iratkozz fel!

Hírlevél

Neked szól!

Itt vagyunk!

A fejezet kategóriái

Új utakon [33]
Sose nézz vissza!
Életünkről [10]
Ha a válaszokat keresel

Statisztika


Online összesen: 4
Vendégek: 4
Felhasználók: 0

Block title